Fine Dining Week w Łodzi
Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej potrwa jeszcze tylko do niedzieli, 5 grudnia. Rezerwacji 5-daniowych doświadczeń dokonać można na www.FineDiningWeek.pl.
Podpowiadamy, które restauracje warto odwiedzić, aby skosztować najbardziej luksusowych dań podczas tej edycji Festiwalu.
W łódzkim Quale spróbujecie festiwalowych propozycji takich jest aromatyczny krem czosnkowy z podwędzanym podkarpackim twarogiem i zielonym jabłkiem, czy opalanej nad drewnem jagnięciny z jesiennymi warzywami oraz jogurtem miętowym.
Chmielna - Trójmiasto (Gdańsk)
Jeśli będziecie nad morzem koniecznie zajrzyjcie do Chmielnej. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował udko z królika faszerowane króliczą wątróbka i kasztanami w sosie z musztardy dijon z sałatką z kopru włoskiego i jabłek Granny Smith
Trzy Gęsi - Kraków
Najlepsze wydanie gęsiny, znajdziecie w tematycznej, krakowskiej restauracji “Trzy Gęsi”. W karcie dań noga z gęsi z dynią, burakiem i prażonym makiem. Kto się skusi?
Elixir by Dom Wódki - Warszawa
Stołeczny Elixir by Dom Wódki wszystkich miłośników mięsa zaprasza na konfitowaną golonkę, duszoną kapustę z pomidorami i koperkiem, pieczone ziemniaki na soli morskiej z sosem musztardowym!
Scena Kulinarna Art Restaurant - Silesia (Bytom)
Macie ochotę na zaskakujący deser? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się do Sceny Kulinarnej na Śląsku. Słodkie zakończenie festiwalowej uczty w opcji B to mus z palonej białej czekolady ze słonym karmelem i fasolą tonka oraz ciastem cygaretkowym.
Rezerwacje: www.FineDiningWeek.pl
Termin zakończenia Festiwalu: 5 grudnia 2021
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?