Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sezon na grilla rozpoczęty. Mistrzowie kuchni zdradzają sekrety idealnego grillowania!

Jakub Baliński
Gdy tylko za oknem robi się ciepło, Polacy tłumnie wychodzą do ogrodów, na balkony, na działki by wspólnie grillować. Dla wielu z nas to idealny sposób na spędzenie popołudnia w weekend. Potwierdzaj to nawet statystki. - 94 procent internautów zamierza grillować w tym roku, z tego 49 procent zainauguruje sezon grillowy w długi weekend majowy – wynika z badań przeprowadzonych przez sklep internetowy Frisco.pl. I trudno się temu dziwić. Wspólne grillowanie zbliża ludzi. 

Czytaj także: Co robić w majówkę w Warszawie

Jednak nie powinniśmy ograniczać się tylko do bezmyślnego jedzenia i biesiadowania. Grillowanie to także sztuka. Sztuka skomponowania aromatycznej marynaty czy idealnego przyrządzenia na grillu odpowiedniego mięsiwa. Niezwykle ważne jest także prawidłowe przygotowanie się do takiego przedsięwzięcia.

Więcej przepisów i porad dotyczących grillowania znajdziesz w serwisie SmakiZycia.pl
Gdy tylko za oknem robi się ciepło, Polacy tłumnie wychodzą do ogrodów, na balkony, na działki by wspólnie grillować. Dla wielu z nas to idealny sposób na spędzenie popołudnia w weekend. Potwierdzaj to nawet statystki. - 94 procent internautów zamierza grillować w tym roku, z tego 49 procent zainauguruje sezon grillowy w długi weekend majowy – wynika z badań przeprowadzonych przez sklep internetowy Frisco.pl. I trudno się temu dziwić. Wspólne grillowanie zbliża ludzi. Czytaj także: Co robić w majówkę w Warszawie Jednak nie powinniśmy ograniczać się tylko do bezmyślnego jedzenia i biesiadowania. Grillowanie to także sztuka. Sztuka skomponowania aromatycznej marynaty czy idealnego przyrządzenia na grillu odpowiedniego mięsiwa. Niezwykle ważne jest także prawidłowe przygotowanie się do takiego przedsięwzięcia. Więcej przepisów i porad dotyczących grillowania znajdziesz w serwisie SmakiZycia.pl fot. Polskapresse
Sezon na grilla rozpoczęty. Polacy już dawno pokochali wspólne biesiady przy grillu. Jednak cały czas zdarza nam się popełniać błędy w tej pięknej sztuce. Jak sprawić by to właśnie nasz grill był najlepiej zapamiętany przez naszych gości? Swoje sekrety zdradzają nam: znana warszawska restauratorka Magda Gessler oraz Krzysztof Szulborski, mistrz świata w grillowaniu i BBQ.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto