Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sezon wakacyjny sprzyja rozwojowi gastronomii – praca w...
fot. Pixabay.com/Zdjęcie Ilustracyjne

Kilkaset tysięcy Ukraińców w Warszawie. Jakie prace mogą nam zabrać? [RAPORT]

Gastronomia

Sezon wakacyjny sprzyja rozwojowi gastronomii – praca w kurortach wypoczynkowych, restauracjach, hotelach, które w miesiącach słonecznych przeżywają oblężenie, to najbardziej popularne przykłady. Wraz za tym idzie zwiększone zapotrzebowanie na kadrę. Zwłaszcza jeżeli uwzględnimy do tego ogólny rozkwit branży HoReCa w Polsce, która w tym roku według raportu PMR wzrośnie o 5,4 proc. w porównaniu do ubiegłego roku i osiągnie wartość ponad 26 mld złotych. - Pracę znajdą zarówno kucharze, pomoce kuchenne, kelnerzy czy barmani. Ich wynagrodzenie wynosi średnio 13,5 zł na godzinę brutto – mówi Inglot.

Zobacz również

Edukacja ekonomiczna w szkole podstawowej w Chociwlu

Edukacja ekonomiczna w szkole podstawowej w Chociwlu

Kibice Falubazu rewelacyjnie spisali się w Lesznie. Walczyli razem z żużlowcami

Kibice Falubazu rewelacyjnie spisali się w Lesznie. Walczyli razem z żużlowcami

Polecamy

Prezes ORLEN S.A.: Grupa ORLEN będzie przewidywalna i przejrzysta

Prezes ORLEN S.A.: Grupa ORLEN będzie przewidywalna i przejrzysta

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!