Lodziarnie Warszawa. Gdzie zjesz najlepsze lody w stolicy?
Sto procent egzotycznych owoców na patyku
Lodove to własnoręcznie robione lody na patyku, znane pod meksykańską nazwą „paletas” lub amerykańską „ice pops”. Powstają w 100 proc. z naturalnych składników. Warto spróbować niecodziennych i orzeźwiających kombinacji smakowych, np. ananas z selerem czy awokado z czekoladą. Mała porcja kosztuje 4 zł, duża – 6 zł. Lody Lodove można dostać w różnych punktach gastronomicznych w Warszawie, prawie we wszystkich dzielnicach. Na Mokotowie na przykład w Moko, Cafe Iluzja, Cafe du Monde, Central Park Warsaw; na Żoliborzu w Faworach, w kawiarni Kalimba Kofifi czy w Prochowni Żoliborz; na Saskiej Kępie w kawiarni Prosta Historia lub Fidze z Makiem; w Śródmieściu w Kulturalnej. Czytaj także: Nowe Menu Wars. Połączenie polskiej tradycji z najnowszymi trendami kulinarnymi