Dzień Kobiet w Restauracji 99 - menu skomponowane z miłości do kobiet ...
2013-02-22 15:51:18
MENU SKOMPONOWANE Z MIŁOŚCI DO KOBIET …
Dzień Kobiet w Restauracji 99
8 marca 2013 roku
Dzień Kobiet według przepisu 99 to doskonały czas zarówno na spotkanie z przyjaciółką, jak i na romantyczna kolację. Szef Kuchni, Arkadiusz Janczarek skomponował specjalne menu degustacyjne tylko i wyłącznie z myślą o kobietach. Z tej również okazji każda z Pań, która odwiedzi w tym dniu Restaurację 99 otrzyma prezent.
Menu dostępne będzie od godziny 12.00 do ostatniego Gościa. W ofercie oferujemy również menu „Dla Niego”. Świąteczną atmosferę wieczoru podgrzeje muzyka na żywo.
Menu „dla Niej”
„For Her”
Amuse bouche
Świeża ostryga z cytryną
Oysters with lemon
****
Krewetki w szynce parmeńskiej z warzywnym tagliatelle, oliwą tymiankową i różowym pieprzem
/Prawns in Parma ham with vegetables tagliatelle, thyme olive oil & pink pepper
****
Sorbet limonkowy
/Lime sorbet
****
Pieczona perliczka z pistacjami, radicchio i ziemniaczanym purèe
/Roasted guinea fowl with pistachios, radicchio & potato purèe
****
Czekoladowy fondant z truskawkami i lodami ze świeżej mięty
/Chocolate fondant with strawberry & fresh mint ice cream
Cena za powyższe menu wynosi 139 PLN na osobę
/Price for the menu is 139 PLN per person
Gwarantując profesjonalną obsługę pozwalamy sobie doliczyć 10% serwisu
/Guaranteeing professional service, we add a 10% service charge
Menu „dla Niego”
„For Him”
Amuse bouche
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym
/Beef tartare with quail egg
****
Carpaccio z tuńczyka marynowanego w algach morskich, sosie sojowym i sake z pianką Margarita
/Carpaccio of marinated tuna in marine algae, soy sauce & sake with Margarita foam
****
Sorbet limonkowy
/Lime sorbet
****
Kotlet cielęcy ze szpinakiem, grasicą i domowymi frytkami
/Veal cutlet with spinach, thymus & homemade French fries
****
Parfait z orzechów włoskich z kruchym ciasteczkiem i sosem z tajskiego mango
/Walnut parfait with crispy cookie & Thai mango sauce
Cena za powyższe menu wynosi 139 PLN na osobę
/Price for the menu is 139 PLN per person
Gwarantując profesjonalną obsługę pozwalamy sobie doliczyć 10% serwisu
/Guaranteeing professional service, we add a 10% service charge
Więcej informacji na www.restaurant99.com oraz na http://pl-pl.facebook.com/Restauracja99.
Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolików: tel. kontaktowy: +48 22 620 19 99 lub kontakt mailowy: [email protected].
Dzień Kobiet w Restauracji 99
8 marca 2013 roku
Dzień Kobiet według przepisu 99 to doskonały czas zarówno na spotkanie z przyjaciółką, jak i na romantyczna kolację. Szef Kuchni, Arkadiusz Janczarek skomponował specjalne menu degustacyjne tylko i wyłącznie z myślą o kobietach. Z tej również okazji każda z Pań, która odwiedzi w tym dniu Restaurację 99 otrzyma prezent.
Menu dostępne będzie od godziny 12.00 do ostatniego Gościa. W ofercie oferujemy również menu „Dla Niego”. Świąteczną atmosferę wieczoru podgrzeje muzyka na żywo.
Menu „dla Niej”
„For Her”
Amuse bouche
Świeża ostryga z cytryną
Oysters with lemon
****
Krewetki w szynce parmeńskiej z warzywnym tagliatelle, oliwą tymiankową i różowym pieprzem
/Prawns in Parma ham with vegetables tagliatelle, thyme olive oil & pink pepper
****
Sorbet limonkowy
/Lime sorbet
****
Pieczona perliczka z pistacjami, radicchio i ziemniaczanym purèe
/Roasted guinea fowl with pistachios, radicchio & potato purèe
****
Czekoladowy fondant z truskawkami i lodami ze świeżej mięty
/Chocolate fondant with strawberry & fresh mint ice cream
Cena za powyższe menu wynosi 139 PLN na osobę
/Price for the menu is 139 PLN per person
Gwarantując profesjonalną obsługę pozwalamy sobie doliczyć 10% serwisu
/Guaranteeing professional service, we add a 10% service charge
Menu „dla Niego”
„For Him”
Amuse bouche
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym
/Beef tartare with quail egg
****
Carpaccio z tuńczyka marynowanego w algach morskich, sosie sojowym i sake z pianką Margarita
/Carpaccio of marinated tuna in marine algae, soy sauce & sake with Margarita foam
****
Sorbet limonkowy
/Lime sorbet
****
Kotlet cielęcy ze szpinakiem, grasicą i domowymi frytkami
/Veal cutlet with spinach, thymus & homemade French fries
****
Parfait z orzechów włoskich z kruchym ciasteczkiem i sosem z tajskiego mango
/Walnut parfait with crispy cookie & Thai mango sauce
Cena za powyższe menu wynosi 139 PLN na osobę
/Price for the menu is 139 PLN per person
Gwarantując profesjonalną obsługę pozwalamy sobie doliczyć 10% serwisu
/Guaranteeing professional service, we add a 10% service charge
Więcej informacji na www.restaurant99.com oraz na http://pl-pl.facebook.com/Restauracja99.
Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolików: tel. kontaktowy: +48 22 620 19 99 lub kontakt mailowy: [email protected].