Najlepsze steki tylko w Restauracji 99
2013-01-15 14:44:59
Restauracja 99 istniejąca na rynku polskim od 15 lat zawsze kojarzona była z najlepiej przygotowanymi stekami w okolicy. Szef Kuchni, Arkadiusz Janczarek przygotował specjalną wkładkę sezonową. Goście mogą wybierać spośród 4 rodzajów steku, kilku dodatków, sosów, a nawet rodzaju marynaty do mięsa:
RIB EYE STEAK 350 g – 79 PLN
SIRLOIN BONE STEAK 350 g – 79 PLN
RUMP STEAK 240 g – 67 PLN
ANGUS BLACK STEAK USA 230 g – 73 PLN
Dodatki do mięs Goście będą mogli wybrać sami spośród proponowanych:
• Warzywa grillowane (12 PLN)
• Mix sałat z dresingiem (10 PLN)
• Szpinak (12 PLN)
• Frytki truflowe (18 PLN)
• Frytki ręcznie robione (12 PLN)
• Fasolka szparagowa z boczkiem wędzonym (12 PLN)
Niezwykle istotny jest stopień wysmażenia mięsa. Kucharze z Restauracji 99 przygotują stek wedle
życzenia Gościa:
• Blue: stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe
• Rare - (52 st. C - temperatura smażenia) na zewnątrz szaro-brązowy, a w środku stek jest
czerwony i lekko ciepły
• Medium rare - (55 st. C) stek będzie w pełni czerwony i ciepły w środku
• Medium - (60 st. C ) środek steku jest gorący i czerwony z różowym wokół centrum.
Na zewnątrz jest szaro-brązowy
• Medium well done - (65 st. C) mięso jest jasnoróżowe wokół centrum
• Well done - (71 st. C) mięso jest szaro-brązowe i lekko zwęglone na całej powierzchni.
Więcej informacji na www.restaurant99.com oraz na www.facebook.com/Restauracja99.
RIB EYE STEAK 350 g – 79 PLN
SIRLOIN BONE STEAK 350 g – 79 PLN
RUMP STEAK 240 g – 67 PLN
ANGUS BLACK STEAK USA 230 g – 73 PLN
Dodatki do mięs Goście będą mogli wybrać sami spośród proponowanych:
• Warzywa grillowane (12 PLN)
• Mix sałat z dresingiem (10 PLN)
• Szpinak (12 PLN)
• Frytki truflowe (18 PLN)
• Frytki ręcznie robione (12 PLN)
• Fasolka szparagowa z boczkiem wędzonym (12 PLN)
Niezwykle istotny jest stopień wysmażenia mięsa. Kucharze z Restauracji 99 przygotują stek wedle
życzenia Gościa:
• Blue: stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe
• Rare - (52 st. C - temperatura smażenia) na zewnątrz szaro-brązowy, a w środku stek jest
czerwony i lekko ciepły
• Medium rare - (55 st. C) stek będzie w pełni czerwony i ciepły w środku
• Medium - (60 st. C ) środek steku jest gorący i czerwony z różowym wokół centrum.
Na zewnątrz jest szaro-brązowy
• Medium well done - (65 st. C) mięso jest jasnoróżowe wokół centrum
• Well done - (71 st. C) mięso jest szaro-brązowe i lekko zwęglone na całej powierzchni.
Więcej informacji na www.restaurant99.com oraz na www.facebook.com/Restauracja99.