Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowy "Bar Koperkowy" w Kuchennych Rewolucjach. Czy poradził sobie z wyzwaniem?

Redakcja Warszawa
Redakcja Warszawa
Czy nowy "Bar Koperkowy" poradził sobie z wyzwaniem?
Czy nowy "Bar Koperkowy" poradził sobie z wyzwaniem? Materiały prasowe
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler po raz kolejny wzięły pod lupę warszawską restaurację. Tym razem Królowa polskiej gastronomii stanie u wrót … baru mlecznego. Lokal w centrum warszawskiego Mokotowa będzie bohaterem najnowszego odcinka Kuchennych Rewolucji. Czy nowy "Bar Koperkowy" zdał egzamin?

Kuchenne Rewolucje w centrum Mokotowa

Warszawski "Bar Mleczny" (nowa nazwa to "Bar Koperkowy") to trzecie w nowym sezonie Kuchennych Rewolucji miejsce odmieniona przez Magdę Gessler. Lokal znajduje się w sercu Mokotowa, a jego właścicielem jest 22-letni Ukrainiec Daniel Komm z Donbasu.

Nie jedynie miejsce, ale i właściciel będzie tutaj twardym orzechem do zgryzienia i jednocześnie ludzką historią, w którą momentami aż trudno uwierzyć. Czy rewolucja udała się w tym miejscu? Czy nowy "Bar Koperkowy" sprostał zmianom i utrzymał się na gastronomicznej mapie Warszawy? O tym przekonamy się w nowym odcinku kulinarnego show, którego premiera zaplanowana jest na czwartek, 21 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Co w menu Baru Koperkowego?

Jak na początku czerwca przekazał właściciel, w nowym menu znajduje się wiele smacznych dań, których przepisy wymyśliła Magda Gessler. Wśród polecanych pozycji wymienia:

  • Pierogi z kozim serem i fetą za 26 zł.
  • Kurczaka nadziewanego po polsku za 45 zł lub po węgiersku za 47 zł.
  • Zupę koperkową z cielęciną i bitą śmietaną za 24 zł.

Ponadto w restauracji można zjeść Gnocchi z koperkowym pesto, bobem, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem za 27 zł czy sałatkę z kurczakiem smażonym w panierce panko, grzankami z sosem koperkowym i parmezanem za 29 zł. Znajdzie się też coś dla fanów zup - zielony chłodnik z jajkiem za 18 zł lub krem koperkowy z ptysiami i prażonymi nasionami za 20 zł.

To będzie rewolucja nie tylko na talerzu, ale i w sercach, i w umysłach. A w jej centrum znajdzie się wiele problemów współczesnego świata.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto