Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sukces w wieku 49 lat

30-letnia Julia zupełnie nie...
fot. Flickr/domena publiczma

Oni odnieśli sukces mimo późnego debiutu. Dziś są znani na całym świecie

Julia Child

Sukces w wieku 49 lat 30-letnia Julia zupełnie nie zajmowała się gotowaniem, lecz pracowała jako rządowy szpieg w Chinach i na Sri Lance. Po wyjeździe do Francji zaczęła uczyć się sztuki kucharskiej, jednak prawdziwy sukces odniosła gdy w wieku 49 lat napisała i wydała swoją pierwszą książkę kucharską Mastering the Art of French Cooking. Jej współautorkami były Simone Beck i Louisette Bertholle. Julia Child (15.08.1912 - 13.08.2004) – amerykańska kucharka, autorka książek kucharskich (najważniejsza to Mastering the Art of French Cooking z 1961) i programów kulinarnych (przede wszystkim The French Chef), dzięki którym spopularyzowała w USA francuską kuchnię.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Olsztynku, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Olsztynku, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nasielsku, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Nasielsku, (21.04-27.04.2024)

Polecamy

Pożar autokaru na stacji benzynowej. O włos od tragedii!

NOWE
Pożar autokaru na stacji benzynowej. O włos od tragedii!

Przegląd tygodnia od 21.04 w Opocznie

NOWE
Przegląd tygodnia od 21.04 w Opocznie

Tygodniowy przegląd prasy w Rydułtowach, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Rydułtowach, (21.04-27.04.2024)