Pokazując piękno i różnorodność naszej historii i dziedzictwa kulinarnego. Nie zabraknie również produktów wytwarzanych w systemach jakości takich jak: produkty ekologiczne, produkty z oznaczeniami PQS, QAFP, Jakość i Tradycja oraz produkty regionalne. Piknik Poznaj Dobrą Żywność to nie tylko degustację, lecz także warsztaty wypieku chleba z najwyższej jakości zbóż, produkcji wędlin, potrwa z wieprzowiny i zdrowego i bezpiecznego grillowania. Kiełbasa biała z Wielkopolski, kiełbasa śląska, kiełbasa bieszczadzka to tylko niektóre rodzaje wędlin wieprzowych które będzie można spróbować, a także dowiedzieć się więcej na temat produkcji oraz historii regionu z których pochodzą te wybory. Nie zabraknie kół gospodyń wiejskich, jak i najlepszych szefów kuchni. Polską kuchnie charakteryzuje różnorodność i dbałość o wysoką jakość. Warto 11 maja 2019 r. spotkać się z producentami, spróbować ich produktów i wysłuchać ich historii. Razem dbajmy i pielęgnujmy polską żywność! Projekt sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?