Restauracja powstała z marzeń o stworzeniu miejsca, w którym każdy poczuje się dobrze i spróbuje czegoś nowego. Właściciele chcieli podzielić się z innymi swoją pasją do gotowania oraz pomysłami na wyjątkowe dania. Już po pierwszym posiłku w lokalu, można stwierdzić, że swój cel osiągnęli. W menu jest dostępny pełen przekrój kulinarnych fantazji. Są dania główne, burgery, sałatki, pizze, desery, dania wegańskie, bezglutenowe, potrawy pieczone i grillowane. Wszystko to na bazie świeżych produktów. Właściciele restauracji stawiają przede wszystkim na jakość - każde danie jest przygotowywane z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Istotny jest proces gotowania, a także sam sposób podania posiłku.
Jak mówią właściciele - zależy nam, by klienci czuli się dobrze i wracali do nas jak najczęściej.
Kuchnia gwarantuje nie tylko oryginalne dania, ale też duży wybór dodatków, od ryżu czarnego przez kaszę jaglaną, aż po makaron z zielonego groszku. Karta napojów również robi wrażenie - można w niej znaleźć gorącą czekoladę, soki wyciskane na miejscu i autorskie drinki.
Warto też dodać, że Restauracja Kęs jako jedna z nielicznych restauracji w Szczecinie serwuje świeżego Łososia Jurajskiego z proekologicznej hodowli Jurassic Salmon. Hodowla w Dreżewie to jedyny tego typu obiekt na skalę światową. Ryby hodowane są w sposób naturalny, w wodzie sprzed niemal 150 milionów lat. W procesie hodowli stosowane są tylko certyfikowane pasze zawierające białko zwierząt morskich i naturalny barwnik.
Oprócz łososia uwagę w menu przyciągają też takie pozycje jak BIG KĘS, czyli – zestaw grillowanych mięs: kurczak, schab, karkówka, indyk, polędwiczki. Do wyboru dodatki: ziemniaczki opiekane w ziołach lub na ostro, ryż biały z przyprawami lub kasza gryczana z przyprawami, mix sałat ze świeżymi warzywami oraz sosem vinegrette. Kuszą również: grillowane krewetki z chilli, brown penne nodo, czyli cukinia, pomidorki koktajlowe, ciecierzyca, czosnek, pesto, migdały, rukola, penne pełnoziarniste, oliwa z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony, parmezan, oregano oraz Haloumi Expert - szpinak, karmelizowana gruszka, pomidorki koktajlowe, grillowany ser haloumi, tarta gorgonzola, sok z cytryny, pieprz młotkowany, pieczywo.
Wszystkie dania można skosztować na miejscu oraz w domu. Lokal oferuje dowozy.
Restauracja Kęs
ul. Wawrzyniaka 13, 70-293 Szczecin
tel. 515 490 580
**
**
Nowi ministrowie w rządzie Donalda Tuska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?