Wiosenna odsłona kulinarnego wydarzenia skupia się na pozytywnych zmianach jakie obserwujemy w na rynku gastronomicznym w ostatnich latach. Tematem kwietniowego "tygodnia restauracji" będzie kwitnąca scena restauracyjna, zaś pod tym terminem kryje się: - Zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat - mnogość nowych i zaskakujących konceptów, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni - piszą na swoim Facebooku organizatorzy.
Zobacz też: Azja Restaurant Week 2016, Warszawa. Spróbuj dań najlepszych azjatyckich restauracji!
Kolejny Restaurant Week odbędzie się jednocześnie w dziewięciu miastach Polski. Potraw z najlepszych rodzimych lokali będzie można spróbować w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, na Śląsku oraz w Trójmieście. Tydzień restauracji po raz pierwszy w swojej historii zagości też Łodzi, Szczecinie i Lublinie. Zarezerwować wybrany stolik będziemy mogli od 10 marca. Dwa dni wcześniej ruszy jednak przedsprzedaż rezerwacji, która upoważnia do wyboru miejsca w pierwszej kolejności.
Koszt uczestnictwa w wydarzeniu to 39zł za osobę. W tej cenie otrzymamy w sumie trzydaniowy posiłek (przystawka, danie główne deser) w wybranej przez nas restauracji. Rezerwacji dokonywać będzie można za pośrednictwem strony organizatora: www.Restaurantweek.pl
Jeśli jesteś zainteresowany patronatem naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]
Jeśli chciałbyś zrobić projekt niestandardowy z naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?