Restaurant Week 2016. Trzy dania w ekskluzywnych restauracjach za 39 zł. Co w menu? [LISTA]
Basil & Lime (Puławska 27)
Menu 1 Przystawka Soup Phak Tong Tajska zupa-krem z dyni i trawy cytrynowej z mlekiem kokosowym, z dodatkiem pasty curry, podawana z chrupiącymi łódkami z ciasta wonton i kolendrą. Danie główne Massaman Gung Krewetki tygrysie w aromatycznym sosie curry Massaman, z prażonymi orzeszkami ziemnymi i kostkami z gotowanych ziemniaków. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. Deser Gluay Tod Tempura Banan w chrupiącym cieście z płatków kokosowych i tempury, podawany z sorbetem limonkowym. Menu 2 Przystawka Soup Phak Tong Tajska zupa-krem z dyni i trawy cytrynowej z mlekiem kokosowym, z dodatkiem pasty curry, podawana z chrupiącymi łódkami z ciasta wonton i kolendrą. Danie główne Massaman Tao Hoo Tofu w aromatycznym sosie curry Massaman, z prażonymi orzeszkami ziemnymi i kostkami z gotowanych ziemniaków. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. Deser Gluay Tod Tempura Banan w chrupiącym cieście z płatków kokosowych i tempury, podawany z sorbetem limonkowym.