Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Słynne gastronomiczne sieciówki w Warszawie. Które przetrwały, a które musiały się wycofać?

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Sieć japońskich restauracji typu teppanyaki, gdzie dania przygotowane są na rozgrzanej blasze. Marka powstała w Stanach Zjednoczonych i obecnie ma swoją siedzibę na Florydzie, ale jej oferta opiera się na tradycyjnej kuchni japońskiej. W 2015 roku lokal tej globalnej marki pojawił się w Warszawie, przy ulicy Twardej. Niestety nie przetrwał on próby czasu.
Sieć japońskich restauracji typu teppanyaki, gdzie dania przygotowane są na rozgrzanej blasze. Marka powstała w Stanach Zjednoczonych i obecnie ma swoją siedzibę na Florydzie, ale jej oferta opiera się na tradycyjnej kuchni japońskiej. W 2015 roku lokal tej globalnej marki pojawił się w Warszawie, przy ulicy Twardej. Niestety nie przetrwał on próby czasu. Szymon Starnawski
Ani międzynarodowy kapitał, ani rozpoznawalna globalnie marka nie gwarantują sukcesu. Przekonały się o tym firmy, które próbowały w ostatnich 30 latach otwierać w Polsce swoje przedstawicielstwa. Którym popularnym zagranicznym markom gastronomicznym udało się podbić Warszawę, a kto musiał się ze stolicy wycofać? Kliknij w zdjęcie, aby przejść do galerii.
od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto