Spring Rolls, zupa Pho, ramen i Pad Thai. Gdzie w Warszawie spróbować kuchni azjatyckiej?
Benihana (Twarda 4)
Jeszcze 10 - 15 lat temu większość dalekowschodnich lokali stanowiły tanie bary "chińskie" oferujące sowicie przyprawione glutaminianem sodu dania skrojone pod podniebienie przeciętnego Polaka. Dziś w Warszawie znajdziemy miejsca oferujące wszystko od sushi, przez curry, bentoboxy, teppanayaki, shabu shabu, kończąc na nieznanych ramenie. Oto 7 wartych odwiedzenia lokali serwujących azjatyckie potrawy. Specjalnością lokalu na Twardej jest teppanyaki, japoński styl przygotowywania potraw na rozgrzanych blatach pełniących rolę grilla (teppan). Smażenie w ten sposób jest szybkie i przede wszystkim widowiskowe. I mówią widowiskowe mamy na myśli: "Naprawdę odjazdowe!". NA Teppanie wszystko płonie, skwierczy, tańczy i podryguje w rytm niesłyszalnej dla ucha kulinarnej muzyki. Opisany spektakl to wydatek od 69 do 129 złotych za porcje, którą najedzą się dwie osoby.