Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Używanie przymiotników w menu zwiększa atrakcyjność dań....
fot. Pixabay.com

Tak oszukują w warszawskich restauracjach. 10 prostych trików, dzięki którym wydasz więcej pieniędzy

Świeże i soczyste

Używanie przymiotników w menu zwiększa atrakcyjność dań. Chętniej wybieramy dania opisane jako soczyste, świeże, a nawet sezonowane, chrupkie, długo pieczone czy gotowane na wolnym ogniu. Przeciwnym trendem do tego jest opisywanie dań jedynie lakonicznym spisem składników - np. dorsz/por/karmelizowana cebula - to jednak odważny z punktu widzenia restauratorów zabieg. Stosuje go np. ekskluzywny Concept 13 z Brackiej.

Zobacz również

Kraków. Ochrona przed powodzią i suszą. Kąpią wielkie zbiorniki

NOWE
Kraków. Ochrona przed powodzią i suszą. Kąpią wielkie zbiorniki

Anna Mucha zaszalała na majówce! Czy czasem nie przesadziła?

Anna Mucha zaszalała na majówce! Czy czasem nie przesadziła?

Polecamy

Relacje „Przyjaciół” w realu. 20 lat temu wyemitowano ostatni odcinek tego serialu

Relacje „Przyjaciół” w realu. 20 lat temu wyemitowano ostatni odcinek tego serialu

Ci emeryci nie muszą płacić podatku dochodowego. Jak skorzystać z ulgi PIT-0?

Ci emeryci nie muszą płacić podatku dochodowego. Jak skorzystać z ulgi PIT-0?

Ci emeryci nie muszą płacić podatku dochodowego. Jak skorzystać z ulgi PIT-0?

Ci emeryci nie muszą płacić podatku dochodowego. Jak skorzystać z ulgi PIT-0?