Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targi Książki Kulinarnej w Qchni Artystycznej. W Zamku Ujazdowskim znajdziesz same perełki

red
Targi Książki Kulinarnej w Qchni Artystycznej. W Zamku Ujazdowskim znajdziesz same perełki
Targi Książki Kulinarnej w Qchni Artystycznej. W Zamku Ujazdowskim znajdziesz same perełki Qchnia Artystyczna/Facebook
Już po raz 4 odbędzie się trzydniowe święto dla miłośników jedzenia, czytania o nim, oglądania go i wszystkiego, co z nim związane. Marta Gessler zaprasza do Qchni Artystycznej w Zamku Ujazdowskim na Targi Książki Kulinarnej. Co tam będzie na nas czekać?

Ta edycja TKK będzie odmieniała słowo "smak" przez wszystkie możliwe przypadki - będziemy o smaku czytać, będziemy degustować, próbować i szukać go w potrawach, kulinarnych technikach i konwencjach.

W otoczeniu dziedzińca Zamku Ujazdowskiego, w restauracji Qchnia Artystyczna, na gości będzie czekało ponad 20 najlepszych polskich i zagranicznych wydawnictw i księgarni, specjalizujących się w książkach poświęconych kulinariom.

Szefowie kuchni Aleksander Baron, Paweł Suwała i Grzegorz Kwapniewski będą nie tylko podpisywali swoją książkę „Przepisy i opowieści”, ale także zaproszą na pokaz i warsztaty z przygotowania wyśmienitego tatara. Swoją najnowszą książkę „Ziarno” podpisywać będzie Dominika Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu MasterChef, która opowie jak wydobyć wspaniałe (i zdrowe) smaki z popularnych i tych mniej popularnych warzyw. O kulisach kulinarnej rzeczywistości i o tym co wpływa na to, czy na końcu nam smakuje opowiedzą Jakub Milszewski i Kamil Sadkowski, autorzy książki „Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść”.

Na swoje stoiska i wydarzenia specjalne zaproszą też m.in. księgarnia kulinarna Bookoff, Wydawnictwo Vivante, Wydawnictwo Literackie, Wydawnictwo Esteri, Wydawnictwo Zwierciadło, Wydawnictwo Edipresse, Wydawnictwo Rebis i wielu innych.

Targi Książki Kulinarnej to nie tylko jedzenie. O doznania estetyczne zadbają między innymi popularna poznańska kwiaciarnia Kwiaty i Miut, która w ramach imprezy zainauguruje swój projekt „Elementarz kwiatowy” - w którego ramach odbędzie się spotkanie z Radkiem Berentem. Na całodniowe warsztaty zaprasza też manufaktura GrowRaw - twórcy nowoczesnych betonowych doniczek, które będzie można ozdobić według własnego pomysłu. Stoiska z autorską ceramiką zaprezentują polskie pracownie, m.in Przezroczysta, Ani Ani i Kasia Białek.

Wszyscy poszukiwacze smaków są mile widziani od 22 do 24 lipca w Zamku Ujazdowskim i Qchni Artystycznej.


od 7 lat
Wideo

Jak czytać kolory szlaków turystycznych?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto