Walentynki w Warszawie 2019. Tu spróbujecie specjalnego menu stworzonego dla zakochanych!
Fine dining dla wegan
W nowej restauracji przy Koszykowej dostępne są dwa menu do wyboru: mięsne oraz wegańskie. W wersji mięsnej spróbujemy: Amuse-bouche, ostryg z Normandii w dwóch odsłonach, policzków żabnicy z przegrzebkiem flambirowane białym porto, krewetek argentyńskich, arancini z pancettą i pikantnym bulionem tajskim, ogonu langusty w szafranowym sosie beurre blanc z musem z homara, gołąbka w sosie z czarnej porzeczki z foie gras flambirowaną miodem pitnym dwójniakiem oraz sufletem buraczanym z czeremchą, oraz deseru DeserLove - WHITE night, ONE love. W menu bezmięsnym zaś znalazły się ceviche z rzodkiewki daikon, glony wakame, sorbet mango i bergamotką, fondant z podgrzybkami, puree selerowe z truflą, palony kalafior, krem z wędzonych warzyw z fermentowanymi rodzynkami i pierożkami nadziewanymi orzechami nerkowca,topinambur w oleju rydzowym ze skorzonerą glazurowaną w białym porto, gołąbek z kuskusem perłowym, musem buraczanym i sosem z czeremchy oraz lody pietruszkowe z fistaszkami i czarnym bzem. Za menu wegańskie zapłacimy 180 pln za osobę, menu mięsne kosztować będzie 240 złotych od osoby. Wszystko to oczywiście tylko w White One.