Warsaw Restaurant Week 2017. Ruszyła wiosenna edycja [LISTA RESTAURACJI, MENU]
Basil & Lime
Menu 1: Przystawka: Dim Sum. Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze, z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry, podawane z dipem imbirowo-sojowym. Danie główne: Panang Neau Plastry wołowiny w kremowym curry Panang, z pędami bambusa, cukinią i owocami liczi. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. Deser: Sakoo Piek. Perły tapioki w syropie z mleka kokosowego, podawane ze świeżym mango i kukurydzą. Menu 2 Przystawka: Dim Sum. Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze, z nadzieniem z makaronu sojowego, kiełków fasoli Mung, marchewki i kolendry, podawane z dipem imbirowo-sojowym. Danie główne: Panang Tao Hoo Kawałki tofu w kremowym curry Panang, z pędami bambusa, cukinią i owocami liczi. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. Deser: Sakoo Piek. Perły tapioki w syropie z mleka kokosowego, podawane ze świeżym mango i kukurydzą. Basil & Lime, Puławska 27