Wolskie Grillowanie, czyli wielka kulinarna uczta, odbyło się w niedzielę 25 czerwca w godzinach 13.00-18.00 pod hasłem „Poznajemy tradycyjne danie z Mazowsza”, a gościem specjalnym był wielki orędownik tej kuchni – Aleksander Baron. Gość dzielił się spostrzeżeniami i wiedzą z gośćmi w czasie swoich czterech wejść.
W trakcie specjalnego pokazu kilka autorskich przepisów zaprezentował także Jakub Kuroń. Choć organizatorzy wydarzenia zapowiadali, że nikt, kto się tam zjawi, nie pozostanie głodny, o kalorie nie trzeba było się martwić. Wszystko zostało tak przemyślane, aby ich nadmiar można było zgubić później na parkiecie, bawiąc się w rytm tanecznej muzyki.
Wolskie Grillowanie w Parku Moczydło przyciągnęło tłumy
Fotorelację z tego wydarzenia znajdziesz w naszej galerii poniżej.
Niedzielna impreza była znakomitą okazją do spotkania z sąsiadami, rozmowy i do skosztowania znakomitych potraw z grilla oraz tych – jednogarnkowych, przygotowanych z wykorzystaniem świeżych, polskich produktów sezonowych.
W czasie Wolskiego Grillowania miały miejsce też pokazy gotowania dla dorosłych. Dzieci natomiast mogły spędzić aktywnie czas pod okiem doświadczonych animatorów.
Jak informowaliśmy wcześniej, impreza była darmowa.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?