10 biznesów, dzięki którym w Warszawie szybko zarobisz milion złotych
4. Lody naturalne i naleśnikarnia
Jedni narzekają na zakaz handlu w niedzielę, a inni świętują, kiedy widzą w kalendarzu niedzielę wolną od handlu. W przepisach są oczywiście miejsca, które pomimo zakazu handlu mogą być otwarte. Wśród nich znajdziemy punkty gastronomiczne, a te od wiosny przeżywają w każdą niedzielę prawdziwe oblężenie. W co inwestować? Dzisiaj rynkiem, który wciąż nie został zaspokojony wydają się być lody naturalne oraz naleśnikarnie. Kolejki do dzielnicowych lodziarni widać chyba w każdym miejscu miasta w każdy cieplejszy dzień. Świetnym pomysłem jest otwieranie takich punktów na nowo wybudowanych osiedlach. Tak na swój sukces zapracowała m.in. Stolica Lodów Tradycyjnych, która otworzyła lokal na dalekich Jelonkach, gdzie do niedawna były pola kukurydzy. Dzisiaj lokal nie może się opędzić od klientów mieszkających w świeżo oddanych blokowiskach.