140 tys. sztuk tilapii czerwonej przyleciało do Warszawy w jednym z samolotów przed kilkoma dniami.
Przybyły z Holandii narybek jest maleńki - trzeba na niego patrzeć przez szkło powiększające. Jedna ryba waży od 0,01 do 0,05 grama, ma wielkość główki od szpilki.
Po około ośmiu miesiącach tilapia osiągnie jednak wymiary, dzięki którym może trafić na talerz obiadowy. Jak zapewnia firma Global Fish, dla której sprowadzono do stolicy rybki, po takim czasie do sklepów trafi prawie 70 ton świeżej, zdrowej i smacznej tilapii, która rośnie teraz w akwakulturze w Płońsku.
Pierwsze świeże tilapie z lipcowych zarybień trafią na rynek już pod koniec marca.
No Pants Subway Ride 2013. W metrze bez spodni... | Loty z Warszawy do Berlina z Airberlin trzy razy dziennie | Gardias, Mucha i "Diablo" w mundurach |
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?