Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

7 najciekawszych miejsc, które odwiedziliśmy w 2019 roku. Jeśli przegapiliście ich otwarcie - żałujcie

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
W Lukullus w St. Tropez - pierwszej lodziarni znanej cukierni - znajdziemy smaki, których próżno szukać, gdzie indziej. O takim wnętrzu żywcem wyjętym z lat. 80 też pomarzyć może nie jeden lokal. -W lokalu znajdziemy 10 smaków. Mamy sorbety i lody mleczne. Oferta będzie zmieniała się tak, jak zmienia się ona w naszej cukierni. Latem zapraszamy na lody owocowe, lżejsze, na jesień i na zimę zaproponujemy kajmaki, whisky czy rodzynki w maladze - podkreśla właściciel Lukullus.
W Lukullus w St. Tropez - pierwszej lodziarni znanej cukierni - znajdziemy smaki, których próżno szukać, gdzie indziej. O takim wnętrzu żywcem wyjętym z lat. 80 też pomarzyć może nie jeden lokal. -W lokalu znajdziemy 10 smaków. Mamy sorbety i lody mleczne. Oferta będzie zmieniała się tak, jak zmienia się ona w naszej cukierni. Latem zapraszamy na lody owocowe, lżejsze, na jesień i na zimę zaproponujemy kajmaki, whisky czy rodzynki w maladze - podkreśla właściciel Lukullus. Krystian Dobuszyński
Co roku odwiedzamy nawet kilkadziesiąt lokali. Wśród nich nie brakuje naprawdę ciekawych propozycji, wnętrz i nietuzinkowego menu. W 2019 znaleźliśmy 7 miejsc, które możemy wam dziś polecić. Dalsza część tekstu poniżej.

Nowe restauracje, Warszawa. Najciekawsze miejsca

Co miesiąc w Warszawie pojawia się kilka jeśli nie kilkanaście nowych miejsc oferujących czy to drinki i pizzę, czy ekskluzywną kuchnię z dalekiego świata. Nie wszystkie one osiągnął na rynku sukces, część zamknie się jeszcze przed nadejściem kolejnego roku, ale wiele miejsc zdąży przykuć uwagę gości na dłużej. W 2019 odwiedziliśmy wiele restauracji i barów, także tych debiutujących.

Rocznie zdarza nam się recenzować bądź opisywać nawet kilkadziesiąt restauracji, czy barów. Jedne robią wrażenie wystrojem, inne niebanalnym menu, a jeszcze inne zupełnie świeżym pomysłem na prezentowane przez siebie potrawy. W tym roku opisywaliśmy dla was szczegółowo restauracje kompleksu Koneser, zwiedziliśmy plac Bankowy 1 z jego fenomenalnym Der Elefant i Otto Pompieri, Byliśmy w (nie)zwyczajnych barach pokroju Bielany, Bielany czy w większości miejsc nad Wisłą. Szukaliśmy najlepszego warszawskiego drinka i piwa, a także odwiedziliśmy większość miejsc kulinarnych nad Wisłą. Jednak większość tych miejsc istniała na długo przed 2019 rokiem.

Z miejsc, które odwiedziliśmy w zeszłym roku, wybraliśmy siedem naszym zdaniem wartych odwiedzenia. Nasz subiektywny ranking znajdziecie poniżej.

W Lukullus w St. Tropez - pierwszej lodziarni znanej cukierni - znajdziemy smaki, których próżno szukać, gdzie indziej. O takim wnętrzu żywcem wyjętym z lat. 80 też pomarzyć może nie jeden lokal. -W lokalu znajdziemy 10 smaków. Mamy sorbety i lody mleczne. Oferta będzie zmieniała się tak, jak zmienia się ona w naszej cukierni. Latem zapraszamy na lody owocowe, lżejsze, na jesień i na zimę zaproponujemy kajmaki, whisky czy rodzynki w maladze - podkreśla właściciel Lukullus.

7 najciekawszych miejsc, które odwiedziliśmy w 2019 roku. Je...

Zobaczcie też:

od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto