Ananasowy lodowy puch
Czas : 10 minut ( + zamrażanie ananasa )
Składniki:
1/2 puszki plastrów ananasa ( ok. 20 dag ) z syropu
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki otartej z cytryny skórki
2 łyżki tzw. zabielacza do kawy w proszku
listki mięty do dekoracji
Krążki ananasa pokroić na kawałki i włożyć do zamrażalnika ( najlepiej zostawić na noc ).
Zamarznięte wrzucić do rozdrabniacza
( malaksera w którym można kruszyć lód ) razem z ,, zabielaczem. Zmiksować. Dodać sok i skórkę z cytryny - wymieszać.
Ułożyć w pucharkach . Ozdobić listkami mięty. Podawać natychmiast.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?