Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do przygotowania syropu potrzebujemy wodę i cukier w równych...
fot. Szymon Starnawski

Aromatyczny warszawski grzaniec - zobacz najlepszy przepis

Sekret tkwi w przyprawach

Do przygotowania syropu potrzebujemy wodę i cukier w równych proporcjach. W szklance wody rozpuszczamy szklankę cukru i do tak przygotowanej bazy dodajemy świeży kardamon, goździki, świeżo starty imbir, wanilię oraz laskę cynamonu. Całość odstawiamy na dwie doby, by mikstura się „przegryzła”, następnie całość starannie filtrujemy. Wybór przypraw zależy oczywiście tylko i wyłącznie od nas. Artur przestrzega jednak przed dodawaniem anyżu. Jego aromatu nie toleruje bardzo wiele osób. Czytaj też: Kubek i Ołówek, Warszawa. Restauracja (nie)tylko dla grafików [ZDJĘCIA,WIDEO]

Zobacz również

Zderzenie rowerzysty z motocyklistą. 70-latek w szpitalu! [FOTO]

Zderzenie rowerzysty z motocyklistą. 70-latek w szpitalu! [FOTO]

Wielka zabawa w Szydłowcu! Zdjęcie Zygmuntów, występy, śpiewanie hymnu [ZDJĘCIA]

Wielka zabawa w Szydłowcu! Zdjęcie Zygmuntów, występy, śpiewanie hymnu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie