Wojciech Modest Amaro to szef kuchni, znany z takich programów telewizyjnych jak „Top Chef” czy „Hell's Kitchen. Piekelna kuchnia”. Od lat prowadzi w Warszawie restaurację Atelier Amaro, która w 2013 r., jako pierwsza w Polsce, otrzymała gwiazdkę w prestiżowym Przewodniku Michelina.
Lokal, który obecnie funkcjonuje pod adresem Agrykola 1, wkrótce przeniesie się do zrewitalizowanego budynku Ethos przy Placu Trzech Krzyży.
- Nasi goście przywiązują ogromną uwagę do doświadczenia, jakim jest wizyta w Atelier Amaro, dlatego zależało nam na wzniesieniu go na całkowicie nowy poziom. Wybraliśmy Ethosa oraz sam Plac Trzech Krzyży ze względu na efektowne połączenie prestiżowej lokalizacji z intymną i kameralną atmosferą, jaką jednocześnie zapewnia ta nowa lokalizacja – mówi Amaro.
Biurowiec Ethos powstał w 1998 r. W latach 2015-17 był przebudowywany i modernizowany.