Pasta orzechowa na przyjęcieSkładniki:- ser żółty 100g- twaróg półtłusty 100g- jogurt naturalny 2 – 3 łyżki- orzechy włoskie łuskane 70g- sól, pieprz do smaku- natka pietruszki do dekoracjiWykonanie:Do twarogu dodać jogurt, sól,pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małymoczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć dotartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.Smacznego!Przepis został podyktowany przez RobertaMuzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?