Błonnik - które produkty mają go najwięcej?

abcZdrowie.pl
by j_silla (flickr)
Błonnik działa bardzo korzystnie na nasze zdrowie. Czy wiesz, w czym możesz znaleźć go najwięcej?

Kiedy odchudzamy się, bardzo zależy nam na tym, aby przyjmować pokarmy z dużą ilością błonnika. Składnik ten bardzo dobrze wpływa na pracę układu pokarmowego. Większość z nas na pewno już wie, że błonnik możemy znaleźć np. w jabłkach. Są jednak produkty, które mają go znacznie więcej niż te owoce. Weźmy na przykład gruszki. Zawierają one w swoim składzie błonnik w ilości 5,5 g. Lubicie czasem jeść orzeszki ziemne? Bardzo dobrze. Są one bogatym źródłem błonnika (aż 8 g). Polecamy również częściej spożywać awokado czy ciecierzycę – te produkty również zawierają sporą ilość błonnika.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

Znamy decyzję w sprawie trzeciej dawki szczepionki.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie