18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Botwina - cena, wartości, historia, przepisy [PORADNIK]

ST
Wzmianki o buraku pojawiają się w VIII w. p.n.e. W jednym z ośmiu ogrodów Babilonu rosły właśnie te rośliny. Burak, który jest uprawiany obecnie w naszym kraju, to mutacja buraka dzikiego. Jedli go mieszkańcy terenów nad Morzem Śródziemnym, Czarnym, Kaspijskim oraz linią brzegową Indii. Botwinę, czyli liście buraka, jedzono nawet jeszcze wcześniej - w IV w. p.n.e.

Czytaj też: Rabarbar - cena, wartości, historia, przepisy [PORADNIK]
Wzmianki o buraku pojawiają się w VIII w. p.n.e. W jednym z ośmiu ogrodów Babilonu rosły właśnie te rośliny. Burak, który jest uprawiany obecnie w naszym kraju, to mutacja buraka dzikiego. Jedli go mieszkańcy terenów nad Morzem Śródziemnym, Czarnym, Kaspijskim oraz linią brzegową Indii. Botwinę, czyli liście buraka, jedzono nawet jeszcze wcześniej - w IV w. p.n.e. Czytaj też: Rabarbar - cena, wartości, historia, przepisy [PORADNIK] Fot. Polskapresse
Botwina - cena, wartości odżywcze, historia, przepisy. Gdy temperatura powietrza wyniesie sporo ponad 20 stopni to z czystym sumieniem można powiedzieć, że sezon na chłodnik oficjalnie się rozpoczyna. Co jeszcze można zrobić z botwiny, jakie ma właściwości i ile kosztuje - przeczytaj w naszym poradniku.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto