Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Browar Warszawski. Nowy koncept kulinarny w stolicy. Połączenie browarni, restauracji i cocktail baru

Joanna Postrzednik
Joanna Postrzednik
Browar Warszawski to nowy koncept gastronomiczny, który już latem zadebiutuje w Warszawie. Mieszkańcy będą mogli korzystać z nowej browarni oferującej 18 piw kratowych, restauracji oraz cocktail baru. Szczegóły poniżej.

Browar Warszawski. Warzenie piwa wraca na Wolę

Już latem na kulinarnej mapie Warszawy pojawi się nowy koncept, który połączy browarnię, restaurację włoską Lecentano i cocktail bar. Lokal - Browar Warszawski - mieści się w części zabytkowych, 170-letnich Piwnic dawnej Leżakowni browaru Haberbuscha i Schiele. Znajdować się będzie na imponującej powierzchni prawie 2000 mkw., a sama restauracja zajmie blisko 500 mkw. Goście będąmogli korzystać z antresoli o powierzchni 660 mkw.

- Piwowarzy dzielnie pracują nad najlepszymi recepturami, dobierają najlepsze składniki, testują smak tak, aby latem wszyscy mogli rozkoszować się świetnym, świeżym piwem - informują przedstawiciele nowego konceptu kulinarnego.

18 rodzajów piwa kraftowego

Za całym pomysłem Browaru Warszawskiego stoi Grupa Kumpel na czele z Markiem Zarkhinem – restauratorem z olbrzymim dorobkiem i doświadczeniem, który od wielu lat z powodzeniem działa za wschodnią granicą, gdzie stworzył ponad 120 restauracji.

- Browar Warszawski to duży kompleks kulinarno-rozrywkowy o bardzo bogatej ofercie. Zróżnicowana kuchnia, koneserskie piwo kraftowe, cocktail bar z szeroką ofertą rozrywkową i rodzinna restauracja włoska. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. To dla nas ważny projekt i olbrzymie wyzwanie, ponieważ musimy zapewnić najwyższą jakość piwa i serwisu, otworzyć nowy etap browarniczej historii w tym wspaniałym miejscu. Razem z całym zespołem pracujemy bardzo ciężko, aby stworzyć miejsce, które skradnie serce Warszawy – mówi Mark Zarkhin, założyciel Grupy Kumpel.

W portfolio Grupy Kumpel są autorskie koncepty serwujące tradycyjną kuchnię galicyjską i doskonałe piwo, m.in. Baczewski, Kumpel, sieć restauracji włoskich Pizza Lecentano, warszawska Rest. Baczewskich i za chwilę aż 18 rodzajów piwa kraftowego z długo wyczekiwanego Browaru Warszawskiego powstającego pod kolebkami Leżakowni.

Zobaczcie też:

od 12 lat
Wideo

Protest w obronie Parku Śląskiego i drzew w Chorzowie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto