Dziś Stacja Mercedes zaprosiła swoich gości na arabsko-tajski brunch z gościnnym udziałem Marii Przybyszewskiej – wyjątkowej szefowej kuchni i stylistki jedzenia. Przybyszewska swoje doświadczenie kulinarne zdobywała między innymi w jednej z najlepszych restauracji świata – kopenhaskiej Nomie.
W smakowitym menu brunchowym znalazły się między innymi: hummus z masłem orzechowym, limonką, kolendrą oraz dymką. Kasza jaglana z pomidorami koktajlowymi, marchewką grillowaną, trawą cytrynową, natką pietruszki, cebulą cukrową, sokiem z grejpfruta, kminem rzymskim i sambalem, a także satay z tofu z sosem z orzechów ziemnych w towarzystwie ogórkowego relisha oraz zupa tajska na mleku kokosowym z marchewką.
Zobaczcie zdjęcia w naszej galerii!
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?