Brunch w Warszawie. Tutaj zjesz ile chcesz i miło spędzisz weekendowe przedpołudnie
LENIVIEC
Restauracja Leniviec, przy Poznańskiej 7, co weekend przygotowuje śniadania w formie otwartego bufetu. Co tydzień zmienia się menu. Najbliższy, długi weekend czerwcowy upłynie pod znakiem kuchni greckiej. Zjemy m.in. chlebek pita z serem feta, oliwkami, czerwoną cebulą i oregano, kalmary marynowane w oliwie z cytryną, klasyczną sałatkę grecką, pomidory zapiekane z serem haloumi czy mule w białym winie. Cyklicznie restauracja organizuje także brunch. Przed nami - 20 czerwca - 4 edycja. Królować będą owoce morza. Zjemy - zupę z szyjkami rakowymi, sałatę nicejską, mule w mleku kokosowym z trawą cytrynową, ośmiorniczki duszone z ryżem w pomidorach z czarnymi oliwkami, kalmary w miodzie i cytrynie na sałacie, paluszki rybne z pikantnym dipem, zapiekankę rybną ze szpinakiem, groszkiem, marchewka i sosem beszamel. Na dzieci czekać będą soki owocowe i lody. Jesz ile chcesz, a płacisz tylko 35 złotych za osobę. Dzieci do 8 lat jedzą za darmo.