Burneika Burger. Hardkorowe burgery autorstwa Roberta Burneiki. W jednym z nich blisko pół kilo mięsa. "Będziemy trzymać rękę na jakości"

Michał Skorupka
Michał Skorupka
Robert Burneika otworzył własną burgerownię. "Będziemy trzymać rękę na jakości"
Robert Burneika otworzył własną burgerownię. "Będziemy trzymać rękę na jakości" Krystian Dobuszyński
Udostępnij:
Burneika Burger to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Lokal założony przez słynnego kulturystę Roberta Burneikę od pierwszego dnia cieszy się sporą popularnością wśród mieszkańców stolicy. Nic dziwnego - w menu znajdują się burgery dla najbardziej wymagających fanów kuchni amerykańskiej. W jednym z nich mieści się blisko...pół kilo mięsa. Sympatyczny kulturysta zapewnia, że wspólnie ze swoją partnerką oraz pracownikami nowo otwartej burgerowni, będą dbali o jakość serwowanych produktów. Postanowiliśmy odwiedzić punkt przy ul. Kopijników 42. Poniżej relacja z naszej wizyty.

Robert Burneika to z pewnością jedna z najbardziej charakterystycznych osób w polskim show-biznesie. "Hardkorowy Koksu" szerszej publiczności dał się poznać jako bohater filmów zachęcających do trenowania kulturystyki, zamieszczanych w sieci. Atletyczna sylwetka, zabawny akcent, wysokie poczucie humoru oraz pozytywne podejście do życia sprawiły, że Litwin zyskał sympatię rodzimych widzów, którzy od wielu lat z ogromną ciekawością śledzą jego kolejne poczynania.

Najbardziej znany kulturysta w Polsce słynie nie tylko z potężnego zamiłowania do sportu, ale i również do dobrego jedzenia. "Koksu" wielokrotnie zamieszczał w social mediach filmiki, na których fani mogli zobaczyć spożywane przez niego posiłki oraz poznać opinię Burneiki na ich temat. Wspólnie ze swoją życiową wybranką Kają, prowadzi także vloga "Hardkorowa Kuchnia", gdzie przeobrażają swoje kulinarne fantazje w smakowitą rzeczywistość.

W niedzielę 15 maja, sportowiec postanowił poczynić kolejny krok w swojej przygodzie z gastronomią. "Hardkorowy Koksu" otworzył lokal "Burneika Burger", oferujący swoim gościom cztery apetyczne i co najważniejsze - autorskie propozycje w menu. Wydarzenie spotkało się ze sporym zainteresowaniem, o czym świadczyć może fakt, że burgery przepisu Roberta Burneiki wyprzedały się w przeciągu kilku godzin. Postanowiliśmy odwiedzić punkt znajdujący się przy ul. Kopijników 42 dzień później - i przyznajemy jednogłośnie, było warto.

Robert Burneika otworzył własną burgerownię. "Będziemy trzymać rękę na jakości"

Burneika Burger. Hardkorowe burgery autorstwa Roberta Burnei...

Burgery bez lipy

Dla wszystkich miłośników amerykańskiej kuchni, Robert Burneika przygotował wspomniane cztery wyjątkowe burgery. Sympatyczny kulturysta nie zapomniał przy tym o osobach, które na co dzień nie jadają mięsa. Poniżej prezentujemy menu "Burneika Burger".

  • Burger "Nie ma lipy": wołowina 100%, cheddar, pomidor, sałata, grillowana cebula słodka, sos autorski, bułka maślana - cena: 29 złotych
  • Burger "Jest pompa": 2x wołowina 100%, 2x cheddar, pomidor, sałata, grillowana cebula słodka, sos autorski, bułka maślana - cena: 39 złotych
  • Hardkorowy burger: 3x wołowina 100%, 3x cheddar, pomidor, sałata, grillowana cebula słodka, sos autorski, bułka maślana - cena: 49 złotych
  • Burger "Kanapeczka" (wegański): beyond meat, cheddar, pomidor, sałata, grillowana cebula słodka, sos autorski, bułka maślana - cena: 35 złotych

Goście mogą zamówić także frytki w cenie 8 złotych, napoje w cenie od 4 do 6 złotych oraz dwa poniższe zestawy:

  • Zestaw "Nie ma lipy": burger "Nie ma lipy" + frytki + napój do wyboru - cena: 39 złotych
  • Zestaw "Jest pompa": burger "Jest pompa" + frytki + napój do wyboru - cena: 49 złotych
Robert Burneika otworzył własną burgerownię. "Będziemy trzymać rękę na jakości"Krystian Dobuszyński

Robert Burneika: mamy burgera dla najbardziej wymagających

Założyciel "Burneika Burger" przyznaje w rozmowie z naszym portalem, że pomysł otwarcia swojego punktu gastronomicznego zrodził mu się w głowie już dawno. Po spędzeniu 18 lat w Stanach Zjednoczonych, gdzie steki i burgery to kulinarne dobro narodowe, kulturysta wiedział dokładnie, co zrobić, aby trafić w gusta fanów tego rodzaju jedzenia. W swoim menu nie postawił na słynne "stejki", a właśnie na burgery. Po spróbowaniu jednego z nich, możemy śmiało stwierdzić, że był to strzał w przysłowiową dziesiątkę.

Stawiamy na jakość mięsa - to najważniejszy składnik. Otrzymujemy go od rzeźnika, przywozi go specjalnie dla nas każdego ranka. Mięso jest zawsze świeże i soczyste. Ważna jest także bułka, musi być delikatna. Do tego warzywa i autorski sos. Mamy cztery burgery, w tym jeden, dla najbardziej wymagających, czyli "hardkorowy burger", w którym znajduje się prawie pół kilo mięsa - opowiada nam Robert Burneika.

Sportowiec podkreśla, że choć burgery zaliczane są do kuchni typu fast food, to te sygnowane jego nazwiskiem, są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Na pytanie o przyszłość swojego lokalu odpowiada, że chciałby, aby "Burneika Burger" był znany nie tylko stołecznym smakoszom.

Robert Burneika otworzył własną burgerownię. "Będziemy trzymać rękę na jakości"Krystian Dobuszyński

Dla nas najważniejsze jest to, aby klient był zadowolony. Będziemy trzymać rękę na jakości. Jeśli się nam powiedzie, a jak gościom będzie smakowało, to tak się stanie, będziemy chcieli być dostępni nie tylko w Warszawie, ale i w całej Polsce - tłumaczy w rozmowie z naszym portalem "Hardkorowy Koksu".

Burneika Burger mieści się przy ulicy Kopijników 42, obok siłowni Burneika Sports Gym. Lokal jest czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00-23:00 oraz w niedziele od 12:00 do 20:00.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie