Catering świąteczny Warszawa 2023. Ile kosztują pyszne dania na wigilijny i świąteczny stół
U Fukiera
Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych polskich restauratorek. Prowadzi kilka popularnych restauracji w Warszawie. Wybór świątecznych dań oferowanych przez delikatesy U Fukiera jest bardzo bogaty. Znajdziecie w nim tradycyjne danie, jak pierogi, piernik, śledzie czy sałatkę jarzynową oraz różnorakie kiszonki, powidła czy mięsa. Oto przykładowe ceny:
Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi (słoik 300 g) - 41 zł;
Pierogi z kapustą i prawdziwkami (5 sztuk) - 51 zł;
Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (słoik 200 g) - 49 zł;
Pasztet z dziczyzny i grzybów (500 g) - 95 zł
Śledź po kaszubsku (300 g) - 53 zł;
Śledź przykryty pierzynką (300 g) - 58 zł;
Karp faszerowany po żydowsku (słoik 300 g) - 65 zł;
Barszcz czerwony na zakwasie (900 ml) - 65 zł;
Uszka z borowikami (10 sztuk) - 70 zł;
Zupa grzybowa (900 ml) - 83 zł;
Kapusta kiszona tradycyjnym sposobem (900 ml) - 21 zł
Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi (1 kg) - 90 zł;
Kapusta wegańska z grzybami i pigwą (900 ml) - 91 zł;
Makowiec z orzechami (1,2 kg) - 145 zł.