Konsument opłaca abonament i w dni powszednie, a czasem także w weekendy stołuje się w swojej restauracji czy barze.
Przy wyborze lokalu inowrocławianie biorą pod uwagę smak i jakość dań, lokalizację, obsługę, ale przede wszystkim cenę. Przykładowy obiad abonamentowy składa się z zupy jarzynowej oraz kotleta z surówką, ziemniakami i kompotem. Koszt posiłku w abonamencie jest średnio o 10 zł niższy od dania z normalnego menu.
W restauracji "Oleńka" przy ul. Solankowej najczęściej chwalone dania to golonka z kapustą i flaki. Cena obiadu w abonamencie wynosi 12 zł. Posiłki cieszą się większą popularnością w wakacje, głównie wśród emerytów. - Przebywam z żoną na urlopie w Inowrocławiu. Jesteśmy zadowoleni z posiłków w "Oleńce" - mówi Krzysztof Pawłowski, często odwiedzający ten lokal.
Czytaj więcej w materiale: Schabowy w abonamencie, czyli obiady poza domem
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?