Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Star Starachowice pokonał Alit Ożarów i awansował do półfinału Pucharu Polski [FOTO]

Star Starachowice pokonał Alit Ożarów i awansował do półfinału Pucharu Polski [FOTO]

Roma rozbiła Milan. Zalewski przyspawany do ławki. Marciniak pokazał czerwoną kartkę

Roma rozbiła Milan. Zalewski przyspawany do ławki. Marciniak pokazał czerwoną kartkę

Polecamy

22 kwietnia obserwuj nocne niebo. Zobaczysz coś niesamowitego!

22 kwietnia obserwuj nocne niebo. Zobaczysz coś niesamowitego!

Zakaz sprzedaży smartfonów dla małoletnich? Wysokie poparcie społeczne

Zakaz sprzedaży smartfonów dla małoletnich? Wysokie poparcie społeczne

4. Tydzień Warszawskich Kin Studyjnych. Startuje święto miłośników kina. Oto program

4. Tydzień Warszawskich Kin Studyjnych. Startuje święto miłośników kina. Oto program