Szkoła gotowania. Warszawa jako pierwsza w Polsce
CulinarnyOn to obecna w 19 lokalizacjach międzynarodowa szkoła gotowania. Od września zadebiutuje ona w Warszawie, przy placu Trzech Krzyży. Szkoła dostosowuje swoją ofertę pod kątem firm, oferując m.in. zajęcia z tzw. team buildingu. Studio oferuje jednak nie tylko warsztaty dla firm, ale także imprezy okolicznościowe, warsztaty dla najmłodszych, spotkania urodzinowe i okolicznościowe.
- Wybraliśmy Polskę m.in. ze względu na rosnącą gospodarkę, a więc też zamożność społeczeństwa. Przede wszystkim jednak przyciągnęło nas coś, co określamy jako zaciekawienie doświadczeniami kulinarnymi — chęć testowania smaków i próbowania nowych rzeczy. To także kwestia dostępu do wykwalifikowanych pracowników mówiących w językach obcych. Właśnie dlatego chcemy stąd prowadzić ekspansję w regionie — wyjaśnia Alex Blanc, współzałożyciel CulinaryOn.
Kulinarny Disneyland
Szkoła oferuje kilkanaście rodzajów “klas mistrzowskich” czyli zajęć z różnego typu kuchni, od tzw. haut cuisine, przez kuchnię rosyjską, wegetariańską, tajską,desery, czy mięso.Założona w Moskwie szkoła jest największą tego typu siecią w Europie. Obecna w 19 miastach CulinaryON, bywa nazywana kulinarnym Disneylandem z uwagi na sposób prowadzenia zajęć, zrywający z klasycznymi, sztywnymi sposobami przekazywania wiedzy na rzecz eksperymentów oraz luźnego podejścia do gotowania.
Sprawdź też:
POLECAMY TEŻ:
Debata prezydencka o Gdyni. Aleksandra Kosiorek versus Tadeusz Szemiot
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?