Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

CulinaryON: kulinarny Disneyland otwiera się w Warszawie

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Pixabay.com
CulinaryON, szkoła kulinarna nazywana kulinarnym Disneylandem otwiera się w Warszawie. Już wkrótce pojawi się na Placu Trzech Krzyży. Dalsza część tekstu poniżej.

Szkoła gotowania. Warszawa jako pierwsza w Polsce

CulinarnyOn to obecna w 19 lokalizacjach międzynarodowa szkoła gotowania. Od września zadebiutuje ona w Warszawie, przy placu Trzech Krzyży. Szkoła dostosowuje swoją ofertę pod kątem firm, oferując m.in. zajęcia z tzw. team buildingu. Studio oferuje jednak nie tylko warsztaty dla firm, ale także imprezy okolicznościowe, warsztaty dla najmłodszych, spotkania urodzinowe i okolicznościowe.

- Wybraliśmy Polskę m.in. ze względu na rosnącą gospodarkę, a więc też zamożność społeczeństwa. Przede wszystkim jednak przyciągnęło nas coś, co określamy jako zaciekawienie doświadczeniami kulinarnymi — chęć testowania smaków i próbowania nowych rzeczy. To także kwestia dostępu do wykwalifikowanych pracowników mówiących w językach obcych. Właśnie dlatego chcemy stąd prowadzić ekspansję w regionie — wyjaśnia Alex Blanc, współzałożyciel CulinaryOn.

Plac Bankowy przyciąga tłumy. Słynna Strefa Relaksu jednak s...

Kulinarny Disneyland

Szkoła oferuje kilkanaście rodzajów “klas mistrzowskich” czyli zajęć z różnego typu kuchni, od tzw. haut cuisine, przez kuchnię rosyjską, wegetariańską, tajską,desery, czy mięso.Założona w Moskwie szkoła jest największą tego typu siecią w Europie. Obecna w 19 miastach CulinaryON, bywa nazywana kulinarnym Disneylandem z uwagi na sposób prowadzenia zajęć, zrywający z klasycznymi, sztywnymi sposobami przekazywania wiedzy na rzecz eksperymentów oraz luźnego podejścia do gotowania.

Sprawdź też:

Lokal funkcjonuje w oparciu o współwłasność, a nie, jak często w takich przypadkach bywa, franczyzę. Dlatego też lokale Mikkellera na świecie posiadają wszędzie swój własny klimat i wystrój, a browar nie ingeruje np. w menu miejsca. Na Chmielnej napijemy się zarówno wyrobów duńskiego browaru, jak i wybranych piw z Polski i ze świata. W ofercie, oprócz piwa w kranach, znajdziemy także butelkowe. W szkle zamówimy m.in. piwa bardzo rzadkie i piwowarskie białe kruki. Ich ceny sięgają nawet kilkuset i więcej złotych. Piwa znajdziemy tu w kilku przedziałach cenowych - od 15 złotych za 500 ml (piwa krajowe), po nawet 45 zł za kufel sprowadzanych trunków. Średnia cena kufla waha się w przedziale 20 - 30 złotych.

Bary dla wymagających w Warszawie. Gdzie na wino, piwo, whisky?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Debata prezydencka o Gdyni. Aleksandra Kosiorek versus Tadeusz Szemiot

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto