MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Twarde i bardzo suche pokarmy mają to do siebie, że podczas...
fot. draghicich/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Twarde i suche pokarmy

Twarde i bardzo suche pokarmy mają to do siebie, że podczas gryzienia pękają na mniejsze kawałki o bardzo ostrych brzegach. Takie pokarmy zwiększają ryzyko podrażnienia gardła, a w skrajnych przypadkach mogą się również wbić w błonę śluzową, a tym samym stworzyć miejsce wniknięcia różnego rodzaju bakterii. Zaleca się, aby pokarmy takie jak sucharki, suchy chleb czy chipsy dokładnie przeżuwać, aż staną się mocno rozdrobnione.

Zobacz również

Nadchodzi czas prestiżowych imprez w dwóch miastach zakochanych w bieganiu

Nadchodzi czas prestiżowych imprez w dwóch miastach zakochanych w bieganiu

Egzamin ósmoklasisty 2024 w PSP 4 "Reymontówce" w Radomsku. ZDJĘCIA

Egzamin ósmoklasisty 2024 w PSP 4 "Reymontówce" w Radomsku. ZDJĘCIA

Polecamy

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Bieg 1MILA w Warszawie. Święto biegowych wyzwań dla amatorów w stolicy. Trwają zapisy

Bieg 1MILA w Warszawie. Święto biegowych wyzwań dla amatorów w stolicy. Trwają zapisy

Warsaw Food Expo 2024. 350 wystawców i ponad 500 marek w jednym miejscu

Warsaw Food Expo 2024. 350 wystawców i ponad 500 marek w jednym miejscu