Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Delivery Week, czyli Restaurant Week w czasach koronawirusa. Najsmaczniejszy festiwal kulinarny w twoim domu

Redakcja Warszawa
Redakcja Warszawa
pixabay.com/ZDJĘCIE ILUSTRACYJNE
Restauracje przeżywają teraz bardzo trudne chwile. Zamawianie jedzenia z dostawą lub na wynos to sposób, w jaki możesz pomóc restauracjom przetrwać. Organizatorzy Restaurant Week znaleźli alternatywę na czas epidemii koronawirusa i wymyślili Delivery Week. Szczegóły w artykule poniżej.

Delivery Week, Warszawa

Epidemia koronawirusa bardzo źle wypłynęła na branżę gastronomiczną. Wiele restauracji, barów, pubów czy kawiarni musiało zamknąć się z dnia na dzień. Organizatorzy Restaurant Week ruszyli z akcją pomocową. Zorganizowali festiwal o nazwie Delivery Week. To przede wszystkim ratunek dla walczącej o przetrwanie niezależnej sceny restauracyjnej. Z kolei wszyscy goście mogą wybrać wyjątkowe dwudaniowe menu z dostawą (lub odbiorem) w festiwalowej cenie.

Jak zamawiać?

Korzystanie z Delivery Week jest bardzo proste. Należy wejść na stronę

deliveryweek.pl

i wybrać liczbę osób. Następnie trzeba będzie zdecydować, z której restauracji chcemy jedzenie. W Warszawie jest 41 restauracji festiwalowych. Można także od razu zaznaczyć, jaki rodzaj kuchni chcemy, jaką dietę (np. wege, vegan, non gluten) i na jakie potrawy mamy ochotę. Każda z restauracji oferuje dwa menu do wyboru. Co ważne, lokale podają zakres terytorialny dostawy, dlatego trzeba zwrócić na to uwagę podczas zamawiania. Możliwy jest także odbiór osobisty. Dwudaniowe menu kosztuje 35 zł. Koszt dostawy to dodatkowe 12,50 zł. Festiwal trwa do 8 kwietnia.

#SzanujJedzenie

Zamówienia festiwalowe należy składać co najmniej na dzień przed. To oznacza, że jeśli chcemy otrzymać danie np. w czwartek o godz. 16, to zamówienie należy złożyć do środy, do godz. 23. Nie ma możliwości realizacji zamówienia w tym samym dniu. Nie bez powodu. Podobnie jak w Restaurant Week, zachowana jest filozofia #SzanujJedzenie, zgodnie z którą restauracje znając wcześniej dokładną liczbę gości i ich menu zamawiają dokładnie taką ilość składników, jakiej potrzebują.

Bezpieczna dostawa

Twoje zamówienie zostało opłacone online, dlatego kontakt z Dostawcą nie jest konieczny. Dostawca zadzwoni dzwonkiem, pozostawi zamówienie przed drzwiami, a następnie odejdzie. Ponadto, proces przygotowania i dostawy dań poddany został ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Według zaleceń, jedzenie ma być przygotowywane w maskach i rękawiczkach higienicznych, strefy dostaw nie mogą się przenikać, a dostawcy mają często dezynfekować ręce i pojazdy.


Zobaczcie też:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto