Jogurt znajduje się w niemal każdym jadłospisie skomponowanym przez dietetyka w celu przedstawienia zasad zdrowego żywienia. Obecność jogurtu wśród zalecanych produktów spożywczych to nie przypadek, zawiera on bowiem duże ilości wapnia, witamin z grupy B oraz białka. Ten popularny produkt mleczny to nie tylko bogate źródło cennych składników odżywczych, ale również doskonały sposób na zaparcia. Bakterie kwasu mlekowego, które występują w jogurcie, korzystnie oddziałują na układ pokarmowy, przeciwdziałając stanom zapalnym jelit.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?