Dni Belgijskie 2013, 5, 6 8 listopada, restauracja Batida
Belgijska kuchnia na początku listopada zagości w Warszawie. Dla entuzjastów owoców morza organizatorzy przygotowali wieczory „Małże i frytki”. 5 i 8 listopada będzie można uczestniczyć w spotkaniach z belgijskim kucharzem Kristofem Delaure, który specjalizuje się w przygotowywaniu tego typu dań. Współpracując z polskim szefem kuchni stworzy niesamowite, dania, które zachwycą najbardziej wymagających smakoszy. Podczas kulinarnych wieczorów, które będą odbywały się w przyjaznej belgijskiej atmosferze, uczestnicy będą mogli skosztować potraw, najbardziej kojarzonych z tym krajem.
Aby móc wziąć udział w wydarzeniach należy się na nie zapisać za pośrednictwem formularza rejestracyjnego na stronie www.belgium.pl. Ale, jak wiadomo Belgia to nie tylko małże i frytki, Belgia to również kraj złotego trunku. Dlatego też podczas święta tego kraju odbędzie się degustacja belgijskiego piwa. Od wieków to właśnie tam produkuje się setki ich odmian. Wszyscy zainteresowani powinni pojawić się 6 listopada na placu Konstytucji w restauracji Batida.
Zobacz też:
Pierwszy hipertap w Warszawie. Kilkadziesiąt piw z nalewaka
Podczas tego wydarzenia, dzięki zespołowi ekspertów będzie można odkryć lub pogłębić swoją wiedzę na temat złocistego trunku. Znawcy tematu piw, zdradzą tajemnice warzenia belgijskiego napoju, jak również przybliżą jego pochodzenie. Dodatkową atrakcją wieczoru będzie food paring, czyli odpowiedni dobór przekąsek do konkretnego rodzaju piwa. Warunkiem uczestnictwa w degustacji jest wypełnienie formularza rejestracyjnego dostępnego na stronie Belgijskiej Izby Gospodarczej.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?