MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

"Doprawiony Pancio" w Łodzi. Lokal na Retkini w Łodzi po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Sprawdź MENU, CENY

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
Lokal na Retkini po "Kuchennych rewolucjach"
Lokal na Retkini po "Kuchennych rewolucjach" Agnieszka Jedlińska
W czwartek, 25 maja, na antenie telewizji TVN zobaczymy ostatni odcinek wiosennego sezonu "Kuchennych rewolucji". W tym odcinku Magda Gessler będzie rewolucjonizowała łódzki lokal. Słynna restauratorka zjawiła się na Retkini w lokalu "Pizza i kebab u Pańcia".

Kuchenne rewolucje w Łodzi

„Pizzę i kebab u Pancia” otworzył 24 letni Damian, zwany „Panciem”. Damian to wielki fan kebabów, przeprowadzając się do Łodzi na studia postanowił pracować, ale już u siebie - robiąc kebaby dla innych. Pieniądze na start dostał od mamy i po kilkudniowym szkoleniu u znajomego Turka, otworzył swój pierwszy biznes. Lokal po sklepie z drobiazgami z drugiej ręki został zaadaptowany na potrzeby gastronomii. Lokal wystartował w listopadzie ubiegłego roku. Własne placki, własne sosy i dobrej jakości mięso miały być przepisem na sukces.

Mimo, że Damiana wspiera doświadczona w prowadzeniu własnej działalności starsza siostra z mężem, interes wcale nie przynosił spodziewanych dochodów, a mieszkańców Retkini trudno było nakłonić do próbowania autorskiego menu. Gości brakowało, o pomoc poproszono więc Magdę Gessler. Słynna restauratorka od początku jest przekona, że pseudonim „Pancio” to nie przypadek. Damian uważa, że robi wszystko dobrze, a marketing nie jest mu potrzebny, bo wieść o jego kebabie rozniesie się po Łodzi pocztą pantoflową. W jaki sposób Magda Gessler wpłynie na „Pancia”, czy sprowadzi go na ziemię, naprawi, doprawi oraz przekona do skutecznej promocji?

Łódzki odcinek jest trzynastym i ostatnim w 26 sezonie kuchennych rewolucji. A Magda Gessler prowadzi ten program już od 13 lat. Czy ta liczba okaże się szczęśliwa dla właściciela retkińskiego lokalu?

Oto restauracje, które w Łodzi przeszły "Kuchenne rewolucje":

  • Impuls zmieniony "Pod jabłonką" Retkinia - 2010 rok - lokal nie istnieje
  • Imperium smaku zmienione w "Gorącą kiełbasiarnię" Bałuty - 2013 rok - lokal działa
  • El Fuego zmieniona w Kolorowe Gary Rąbień - 2015 rok - lokal działa
  • Montenegro (bez zmiany nazwy) Centrum - 2016 rok - lokal nie istnieje
  • Bistro Oliwka zmieniony w Bistro La Rosa - 2016 rok - lokal przeniesiony z Radogoszcza na Teofilów
  • El Toro (bez zmiany nazwy) Środmieście - 2017 rok - lokal nie istnieje
  • Famiglia per Amici zmieniła nazwę na Trattoria Bandiera Italiana Górna - 2018 rok - lokal działa
  • Włoszczyzna (bez zmiany nazwy) Piotrkowska - 2018 rok - lokal nie istnieje
  • Gargoły zmieniony w Imber Piotrkowska - 2021 rok - lokal działa
  • Pierogarnia Palce Lizać przemianowana na Doprawione Jabłkiem Milionowa - 2021 rok - lokal działa

Wśród nieudanych rewolucji znalazły się również Wałkowane z Piotrkowskiej 217, pizzeria Retka przemianowana na Kartofel budę oraz Bistro Galancie znane później jako Mammy Food.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Johnny Wactor nie żyje. Tragiczna śmierć znanego aktora

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: "Doprawiony Pancio" w Łodzi. Lokal na Retkini w Łodzi po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Sprawdź MENU, CENY - Express Ilustrowany

Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto