Odwiedziliśmy restaurację Raj w Niebie, specjalizującą się w kuchni hawajskiej, aby poznać receptę na idealnego drinka wiosenno-letniego. Oto wskazówki, których udzieliła nam pracująca tam barmanka, Emilia Klepadło:
- Na pewno warto bawić się z sezonowymi owocami. Trzeba wykorzystywać to, co akurat rośnie i jest świeże. Robienie półproduktów w domu też jest bardzo proste - przekonuje.
Jako przykład podaje zrobienie syropu hibiskusowego, który jest składnikiem drinków również w Raju w Niebie.
- Wystarczy kupić suszony hibiskus, zalać go wodą, dodać cukru i pogotować przez około 2 godziny. Zrobimy w ten sposób fantastyczną rzecz, którą możemy wykorzystać nie tylko do koktajli, ale też do herbaty czy czegokolwiek innego - mówi.
Emila podkreśla, że praca za barem to ciągła nauka. Jeśli więc któryś z domowych drinków na początku wam nie wyjdzie, nie przejmujcie się. W końcu praktyka czyni mistrza. A jeśli chcecie skorzystać z kilku gotowych przepisów, obejrzyjcie nasze wideo, w którym barmanka z Raju w Niebie pokazuje, jak przygotować trzy koktajle: Pink Pua i Mint Moana z karty lokalu oraz twist na bazie Piña colady:
ZOBACZ TEŻ:
Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?