Konkurs odbywał się w Warszawie w sobotę, 26 października. Nagrody były przyznawane w kategorii najlepsza restauracja w Polsce w trzech grupach: award of excellence – jeden widelec, best of award of excellence – 2 widelce oraz grand award – 3 widelce. W konkursie brało udział 541 restauracji. Wybrano 100 najlepszych.
Wśród wyróżnionych lokali znalazła się La Maddalena z Dzielnicy Czterech Świątyń oraz oferująca kuchnię staropolską restauracja Pod Fredrą, zlokalizowana we wrocławskim Rynku.
Restauracje oceniano na podstawie opinii klientów, którzy na temat lokali wypowiadali się w ankietach. Ich oceny stanowiły 75 proc. ostatecznego werdyktu. Pozostałe 25 proc. to oceny konkursowego jury.
- Nie mieliśmy pojęcia, kiedy będzie nas oceniać jury, ponieważ jego członkowie zjawiali się w restauracji anonimowo, jako zwykli goście - opowiada Maciej Nowaczyk z restauracji La Maddalena. - Nagroda jest dla nas ogromnym zaszczytem. Dostaliśmy statuetkę i dyplom, ale najważniejsze, że trafiliśmy do serc i żołądków naszych klientów i jury.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?