Włocławski zakład, znany głównie z produkcji keczupu rozpoczyna sezon w połowie czerwca.Włocławek nie będzie zmieniał nazwy keczupu produkowanego w Łowiczu. Co teraz dzieje się w spółce? - Zawarliśmy już kontrakty z plantatorami pomidorów i ogórków podkreśla Bogusław Mazur.rzecznik Krajowej Spółki Cukrowej, właściciela włocławskiego zakładu. - Zakład jest w trakcie przygotowywania do sezonu przerobowego. W tej chwili trwają przeglądy urządzeń i ich remonty. Sezon przetwórczy rozpoczniemy w połowie czerwca i potrwa do połowy października. Będziemy przerabiali m.in. truskawki, czarne porzeczki, wiśnie, śliwki, oraz warzywa, głównie ogórki i pomidory.W włocławskiej spółce pracują 123 osoby, jednak zatrudnienie będzie dostosowywane do potrzeb produkcyjnych zakładu. Tradycyjnie planowane jest zwiększenie okresowego zatrudnienia w sezonie przerobowym owoców i warzyw.Wyroby pod nową nazwą właśnie trafiają do sklepów. Trwa również kampania promująca nową markę.Sytuacje jednak się zmieniła, bo włocławski producent oprócz marki stracił prawa do receptury, co zmusiło go do opracowania własnej receptury. Nowy smak został opracowany przez kadrę, która w tej branży działa od wielu lat. Więcej tutaj.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?