Ed Red wypuszcza akcje
Ed Red, sieć restauracji z lokalami w Krakowie i Warszawie wypuściła akcję. Ich sprzedaż ma sfinansować 24 nowe lokale, na które potrzeba aż miliona złotych. W ciągu pierwszych 6 dni udało się zebrać już prawie 206 tysięcy złotych. Do końca zbiórki pozostało 17 dni.
Restauracja uruchomiła zbiórkę pieniędzy za pośrednictwem platformy Crowdfundingowej Beesfund. Strona umożliwia sprzedaż akcji osobom prywatnym lub firmom. Akcjonariusze stają się współwłaścicielami biznesu, a emitet otrzymuje kapitał niezbędny do realizacji inwestycji. Oprócz możliwości posiadania akcji, osoby wspierające emitenta mogą liczyć na rabaty w restauracji. Ich wysokość, zależna od wysokości wpłaty waha się od 5 do 40%.
Mięso sezonowane na sucho
Ed Red to pierwsza restauracja i steakhouse w Polsce samodzielnie sezonujący mięso na sucho. Wołowina przygotowywana w ten sposób długo dojrzewa, dzięki czemu jej smak diametralnie się zmienia, a przygotowane z niej steki są delikatne, sprężyste i dużo smaczniejsze niż w przypadku świeżego mięsa.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?