Mateusz Gessler otwiera w Warszawie kolejną restaurację. Tym razem wybór padł na ekskluzywny kompleks Elektrowni Powiśle, a lokal ma być usytuowany w budynku dawnego kesonu, w miejscu, gdzie rozpościera się panorama na prawobrzeżną Warszawę. Restauracja zajmie 450 metrów kw. powierzchni, zaś pod gołym niebem na gości czekać będzie 130-metrowy ogródek i taras o powierzchni 260 metrów kwadratowych.
W miejscu, gdzie zlokalizowana ma być restauracja, dawniej znajdowała się konstrukcja zasysająca wodę z dna Wisły, którą chodzono turbiny w maszynowni.
– Podziemne kondygnacje kesonu ponownie będą pełniły funkcję zbiornika, jednak zgromadzona tam woda zostanie wykorzystana do innych celów. Wiedzieliśmy, że w tej przestrzeni musi powstać wyjątkowa restauracja. Wieloletnie doświadczenie gastronomiczne, wizjonerskie podejście i wcześniej realizowane projekty były dla nas dowodem na to, że Mateusz Gessler jest najbardziej odpowiednią osobą, by stworzyć w tym pięknym, historycznym budynku wyjątkowe miejsce, do którego klienci będą chcieli wracać – mówi Dariusz Domański, Associate Partner, Development and Leasing Director, White Star Real Estate.
W Elektrowni Powiśle ma działać 16 lokali i 3 bary w strefie Food Hall oraz 12 restauracji z pełną obsługą kelnerską. Na ten moment wiemy już o kilku pewnych najemnach m.in.: Tel Aviv Urban Food, Soul Food, Pełną Parą, a także Trufla, Quattro Canti, YE YE Mex Food, Torro oraz lodziarnia Na końcu tęczy. Także w Elektrowni Powiśle swoją restaurację otworzył Kuba Wojewódzki. Lokal Niewinni Czarodzieje 2.0 został otwarty w lipcu 2019.
Zobaczcie też:
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?