Fabryka Norblina. Największy food hall w Warszawie już otwarty. Do wyboru macie 23 koncepty gastronomiczne i cztery bary

Martyna Konieczek
Martyna Konieczek
Krystian Dobuszyński
Udostępnij:
Największy food hall w Warszawie już otwarty! Znajduje się w Fabryce Norblina i obejmuje pięć zabytkowych hal fabrycznych o łącznej powierzchni 3200 mkw. Do wyboru macie 23 różnorodne koncepty gastronomiczne - m.in. kuchnie europejskie, bliskowschodnie, azjatyckie, tex-mex i amerykańską, vege - i cztery oryginalne bary. Sprawdźcie szczegóły o Food Town w Fabryce Norblina w artykule poniżej.

22 października ruszył Food Town w Fabryce Norblina. Obejmuje pięć zabytkowych hal fabrycznych o łącznej powierzchni 3200 mkw. To największe tego typu miejsce w Warszawie.W Food Town działają 23 koncepty gastronomiczne - przestrzeń wypełnią kawiarnie, restauracje śniadaniowe, bardzo szeroka oferta obiadowa obejmująca różne kuchnie europejskie, bliskowschodnie, azjatyckie, tex-mex i amerykańską oraz niestandardowe koncepty vege/vegan i inne. Wiele z nich pod szyldami, które pojawią się w Polsce po raz pierwszy. To m.in. Yaffo (kuchnia bliskowschodnia, w szczególności regionu Tel Avivu), Super Slice (pizza w stylu nowojorskim), Crêpes Store (naleśniki bretońskie z sezonowymi dodatkami), Bukhara (uzbecki street food), Les Frites, Casa Buena, Gnocchi czy Yaday Goflafle (wytrawne gofry bąbelkowe).

Fabryka Norblina. Największy food hall w Warszawie już otwar...

Oprócz tego, funkcjonuje tu Buena Vista Social Food (kuchnia karaibska oraz hawajskie poke bowl), Pho Kwadrat, Umamitu, pierwsze w Warszawie Papuvege, sandwiche od Smoke Philly Cheese Steak, znany z Nocnego Marketu koncept kolaboracyjny Soul Food i slodkowasna.pl - Fat Daddy Banh Mi Joint, Sando Rice Express (japońskie kanapki ryżowe onigirazu), Picknick (koncept oferujący zdrowe przekąski na ciepło i zimno), My Thai, Dim Sum Ramen, indyjskie Curry Leaves, American Food Truck in the House oraz Noodle House.

NINE's Restaurant & Sports Bar już otwarte. Restauracja Robe...

W Food Town działają także cztery różne bary, prowadzone przez cocktail art directora Adama Grądziela oraz szefa barów Tomasza Małka - zwycięzcy 66 konkursów barmańskich na całym świecie, 4-krotnego Mistrza Roadhouse World Final oraz 4-krotnego zwycięzcy międzynarodowej ligi flair WFA Grand Slam.

Pierwszy z nich to Old Shaker. W swojej ofercie skupia się na bourbonach, whisky, ginach, rumach i koktajlach oraz świeżym piwie z tanków. W kolejnym, Amaro Mio!, zlokalizowanym w części śniadaniowej, serwowane są drinki w typie aperitif, spritz czy niskoalkoholowe. W sali przeznaczonej na wydarzenia kulturalne, obsługą gości zajmie się premium bar Gimlet - skoncentrowany na eleganckich koktajlach, urządzony w klasycznym stylu retro/glamour, z wykorzystaniem drewna, cegły i stali. Ostatni z barów - Pandan - znajduje się w hali azjatyckiej i swoim klimatem przypomina miejsca znane z takich dzielnic jak nowojorski Chinatown.

Food Town w Fabryce Norblina działa przez 7 dni w tygodniu od wczesnych godzin rannych (8:00 od poniedziałku do piątku, 9:00 w weekendy) do późnego wieczora (22:00 od poniedziałku do czwartku i 23:00 w niedzielę), oraz do 1:00 w nocy w piątki i 2:00 w soboty.

Senior w sieci - Internet nie tylko dla młodych KOMENTARZ

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie