Fokim Bao Bar to połączenie wszystkiego co kojarzy się z nowoczesną kuchnią. Dlaczego Fokim? Bo ich ulubione dania to zupa pho i kimchi. Swojej miłości nie ukrywają także do bao, czyli soczystych, pełnych aromatycznego farszu bułeczek na parze. – Fokim wychodzi z cienia i pokazuje swój pazur. Nasz neon to 4 słowa: eat, drink, dance, riot. Pierwsze trzy mamy już zaliczone, a teraz wychodzimy w miasto, żeby trochę narozrabiać. Wszędzie będzie nas pełno i na pewno nie będziemy grzeczni – informuje Bartłomiej Kraciuk, współzałożyciel Grupy Warszawa.
Od 5 sierpnia w lokalu zmieniło się menu. Teraz do wyboru będzie aż 15 bułeczek bao! Różnorodność w składnikach zapewni każdemu klientowi znalezienie czegoś dla siebie. Zarówno miłośnicy mięsa, owoców morza, jak i wegetarianie wyjdą z Fokima zadowoleni.
Dla uczczenia wyjątkowości bułeczki bao, od 18 do 25 sierpnia potrwa specjalny festiwal. - Bao Fest wziął się z naszej miłości do bao, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa (i nie tylko my). Do projektu od razu przyłączyły się osoby takie jak: Piotrek Kędzierski, Mikołaj Komar, Niko Damn Rozbicki i Niko P. Oni wiedzą, że bao jest najpyszniejsze na świecie! – dodaje Kraciuk. Podczas trwania festiwalu do karty menu dołączą cztery specjalne bao, przygotowane przez wspomniane wcześniej gwiazdy. Jaki będzie ich skład? To słodka, albo i... słona tajemnica.
Bao Fest rozpocznie się 18 sierpnia o godz. 20. Organizatorzy jeszcze nie chcą mówić o atrakcjach jakie będą czekały na gości, ale wiemy, że na pewno do każdego zamówionego dania otrzymacie piwo gratis!
Czytaj też: Nieoczywiste miejsca w Warszawie. Siedemnaście propozycji, gdzie zabrać znajomych
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?