3 z 10
Poprzednie
Następne
Festiwal Pierogów Świata. W sierpniu nad Wisłą będziecie mogli skosztować gruzińskich chinkali, włoskiego calzone czy tybetańskich momo
Festiwal Pierogów Świata. W sierpniu nad Wisłą będziecie mogli skosztować gruzińskich chinkali, włoskiego calzone czy tybetańskich momo
Pierogi są znane i lubiane na całym świecie – także nad Wisłą. Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju, są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest wiele. 18 i 19 sierpnia możecie przyjść nad Wisłę i skosztować pierogów w różnych odsłonach. Szczegóły w artykule poniżej.