Aperitivo Time Food Festival to największy festiwal kulinarny poświęcony kuchni włoskiej. W jednym miejscu spotkają się restauracje z Wenecji i Mediolanu, oraz restauratorzy z Warszawy. Specjalnie na festiwal przyjadą także włoscy szefowie kuchni Marco Galtarossa z Zanze XVI w Wenecji, Dario Guidi z Antica Osteria Magenes z Mediolanu i Federeico D’Amato z Caffe' Arti E Mestieri z regionu Emilia-Romania. Goście będą mogli spróbować ich popisowych dań, które przygotują specjalnie na festiwal.
Kuchnia włoska. Festiwal kulinarny w Elektrowni Powiśle
Na festiwalu pojawią się także stołeczne i polskie restuaracje, a podczas imprezy będziemy mieli okazję spróbować dań takich jak Piadina Romagnola, Tarte Flambée, Bruschetta, Makaron jajeczny Campofilone, Arrancini, Lampredotto czy Tiramisù. Wśród dań pojawią się zarówno opcje mięsne jak i wegetariańskie czy wegańskie. Głodnych festiwalowiczy nakarmią Flambéeria, Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Tutto Bene, CuliInaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni z Warszawy, oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, Piec na Szewskiej z Wrocławia. Imprezie towarzyszyć będzie także muzyka na żywo oraz możliwość spróbowania festiwalowego koktajlu, przygotowanego specjalnie na festiwal.
Goście Elektrowni Powiśle będą mogli także wziąć udział w wyjątkowych warsztatach. W programie znalazły się:
- warsztaty kulinarno - sensoryczne z Larą Gessler, gdzie nauczysz się dobierać i łączyć smaki
- warsztaty fotograficzne z Wujaszkiem Lifestyle, który opowie o tym jak tworzyć perfekcyjne zdjęcia na Instagram
- warsztaty koktajlowe, podczas których nauczysz się przyrządzać koktajl Martini Fiero & Tonic
Aperitivo Time Food Festival. Miejsce, godziny, bilety
Festiwal rozpocznie się w piątek 7 czerwca i potrwa do końca weekendu. Pierwszego dnia wystartuje o godzinie 18:00, w sobotę i niedzielę o 13:00. Każdego dnia zabawa potrwa do godziny 22:00. Impreza zlokalizowana jest na terenie Elektrowni Powiśle.
Wstęp na festiwal jest darmowy. Za poszczególne oferowane dania zapłacimy od 5 do 35 złotych, zaś cena festiwalowego koktajlu to 10 zł. Chętni do spróbowania 3 dań przygotowanych przez włoskich mistrzów kuchni będą musieli wyposażyć się dodatkowo w voucher za 79 złotych. Kupując go, otrzymujemy możliwość spróbowania jednego popisowego dania w każdej z trzech włoskich restauracji zaproszonych na festiwal.
Grupę włoskich szefów ugości Sofitel Hotels&Resorts Warsaw Victoria.
Partnerem logistycznym są Polskie Linie Lotnicze LOT.
Zarejestruj się na stronie martini.restaurantweek.pl i zyskaj promocyjną, festiwalową cenę koktajlu (5 zł), a także skorzystaj z festiwalowej oferty: 3 dania od 3 włoskich szefów w cenie 79 zł!
Celebruj włoską kuchnię w najlepszym wydaniu!
*Cena regularna w dniach festiwalu = 10 zł.
POLECAMY TEŻ:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?